Vrouw moet ruim € 170.000,- betalen aan haar ex-partner

Voor een cliënt van ons kantoor zijn wij – na het uitblijven van een regeling in onderling overleg – een gerechtelijke procedure bij de rechtbank Rotterdam gestart. Hierin is onder meer een schadevergoeding van € 170.000,= gevorderd. Wat was er aan de hand?

De vrouw had in de periode 2010 tot 2020 – voor het verbreken van de relatie – van de bankrekening van de man € 170.000,= uitgegeven aan online gokspellen. Het standpunt van de man in eerste aanleg was dat de vrouw buiten de in de samenlevingsovereenkomst opgenomen volmacht had gehandeld door vanaf de bankrekening van de man overboekingen te doen aan goksites.

Rechtbank

De procedure is opgestart door het uitbrengen van een dagvaarding op 27 januari 2021. Bij vonnis van 11 mei 2022 heeft de rechtbank Rotterdam de vrouw veroordeeld om aan de man te betalen een bedrag van € 170.000,= met de wettelijke rente daarover vanaf 27 januari 2021.

Tegen voornoemde beslissing is de vrouw in hoger beroep gegaan middels een aantal grieven.

Hof

Het hof heeft geoordeeld dat de vrouw de bankrekening buiten de volmacht – zoals opgenomen was in de samenlevingsovereenkomst – heeft gebruikt. Zij heeft inbreuk gemaakt op een recht van de man en heeft dus onrechtmatig gehandeld, welk onrechtmatig handelen aan de vrouw kan worden toegerekend. Tot slot geeft het hof aan dat door voornoemd onrechtmatig handelen de man schade heeft geleden.

Bij arrest van 5 september 2023 heeft het gerechtshof Den Haag het vonnis in eerste aanleg bekrachtigd. De vrouw is gehouden € 170.000,= met de wettelijke rente daarover aan de man te vergoeden.

Hoe we tot de analyse en aanpak in deze zaak zijn gekomen en wat een volmacht precies inhoudt leest u de aankomende weken op onze pagina.

Heeft u zelf een dringende vraag over de verstrekking van een volmacht of wat wel of niet kan binnen een afgegeven volmacht? Ons team is telefonisch bereikbaar voor u op 0162 23 50 01 of secretariaat@ddhadvocatuur.nl.

Wilt u meer weten over deze zaak? Raadpleeg het vonnis in eerste aanleg via https://lnkd.in/eSRZgSi7